Markedsføring på internett

En av de enkleste, raskeste og billigste måtene for bedrifter å nå kundene sine i dag er via Internett. Digital markedsføring, også kjent som Internett eller online markedsføring, er i ferd med å erstatte aviser, tv og radioreklame som det primære markedsføringsvalget for bedrifter i alle størrelser. Nyere forskning viser at en av fire markedsføringskroner er dedikert til markedsføring på internett. Online markedsføring sikrer potensielle kunder å finne din bedrift – din merkevare – overalt på nettet.

Det første skrittet til digital markedsføring er å ha en online tilstedeværelse. Det krever et godt utviklet nettsted og en rekke profiler på sosiale medier. Nøkkelen er å bruke ulike digitale markedsføringsstrategier og taktikker for å sikre at kundene finner disse nettstedene og profiler når de søker etter produktene du selger eller tjenestene du tilbyr. Selv små bedrifter kan enkelt dra nytte av internett [markedsføring], på grunn av søkemotorer som Google og Bing.

Online markedsføringsstrategier

Små bedrifter har et bredt spekter av digitale markedsføringsalternativer til disposisjon. Blant de mest populære er søkemotoroptimalisering (SEO), pay-per-klikk, markedsføring via sosiale medier og markedsføring via e-post. Hver av disse er kritisk viktig for bedriftens suksess.Nøkkelen er å teste ulike kanaler – og finne ut hvilke beste lar deg nå målgruppen til en pris som passer ditt budsjett. Nøkkelen til å finne ut hvilke taktikker som er best for deg er egentlig å forstå hvem målgruppen er. Med et klart definert mål eller med kunden i tankene, kan du begrense ned på hvor din innsats bør være fokusert.

Søkemotoroptimalisering (SEO)

SEO er prosessen med å få nettsteder til å dukke opp i søkemotorresultater. Målet med SEO er å få nettstedet  til bedriften din så høyt opp i rangeringen som mulig. Å være høyt oppe på rankingen er avgjørende for å bygge en online tilstedeværelse. Dette betyr at hvis du ikke er rangert høyt nok, det er en sterk sannsynlighet for at det store flertallet av forbrukerne aldri vil finne ditt nettsted når de søker etter din virksomhet. Den viktigste fordelen med SEO er at du kan tiltrekke gratis trafikk og gratis kunder til virksomheten din på en kontinuerlig basis. Store bedrifter kan faktisk ikke betale Google for å plassere sitt nettsted høyere i organiske søkeresultater. Hvis du er en liten bedrift, betyr dette at du kan generere trafikk og salg fra bare å lage bra innhold og sørge for at de rette menneskene ser det og linker tilbake til det.

Pay-per-klikk-annonsering

Pay-per-klikk er praksisen med annonsering på nettet og bare betaler når en kunde klikker på annonsen. Det mest populære alternativet er Google AdWords. Med Google AdWords kan bedriften din by på søkeord, og hvis ditt bud er det høyeste, vil dine annonser dukke opp når nettbrukere søker etter disse søkeordene. Hvis en bedrift kan identifisere relevante søkeord som har lav konkurranse, kan en liten bedrift kunne bruke svært lite penger på å generere både trafikk og salg. Du kan få en Google AdWords-kampanje oppe og gå i løpet av noen dager, eller i løpet av noen timer, avhengig av hvor raskt du kan implementere det.

Markedsføring via sosiale medier

Ved å bruke sosiale medier, som Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat og Pinterest, kan du gjennom markedsføringen enkelt nå din bedrifts målgruppe. I motsetning til andre former for digital markedsføring, vil markedsføringen via sosiale medier tillate bedrifter å kommunisere frem og tilbake med sine kunder. Facebook er et godt eksempel hvor alle kan følge deg, sender deg meldinger, legge igjen en kommentar, samhandle med andre mennesker på siden din, etc. En av de beste delene med markedsføring via sosiale medier markedsføring er at det kan gjøres for liten eller ingen kostnad, siden det bare krever å lage en profilside og deretter generere innhold på denne siden.

Markedsføring via e-post

En online versjon av direktereklame er når bedrifter bruker e-postmeldinger til å kommunisere med eksisterende og potensielle kunder. Bedrifter kan bruke e-post markedsføring for en rekke formål, blant annet for å fremme nye produkter eller tjenester, sende kundene rabattkuponger, holde kundene informert om selskapsnyheter og samle tilbakemeldinger fra kunder.Din e-postliste er en markedsføringsressurs som du full kontroll pål, noe som gir markedsføringen mer stabilitet. I tillegg er det en av de enkleste taktikkene for å komme i gang. Du trenger ikke å lære en masse nye konsepter, som du gjør med SEO eller Google AdWords. Hvem som helst kan komme i gang med e-post markedsføring på minutter, ikke dager eller uker.

Privacy Policy