Du har kanskje hørt om søkeoptimalisering (SEO) tidligere, men ikke helt forstått hva det dreier seg om? Kan det være en slags voodoo magi som bare noen få utvalgte vet hvordan man skal bruke? SEO er faktisk ikke rakettforskning, dette er noe DU kan lære i løpet av noen få minutter, jeg lover!

Hva er søkemotoroptimalisering (SEO)?

SEO er en markedsføringsteknikk som fokuserer på økt synlighet i organiske (ikke-betalte) søkemotorresultater. En søkemotor er eksempelvis Google, Bing og Yahoo!. SEO omfatter både de tekniske og kreative elementene som kreves for å forbedre rangeringen, drive trafikk til websiden din og øke bevisstheten i søkemotorene. Det er mange aspekter rundt SEO, fra hvilke ord du bruker på siden din, til måten andre websider linker til deg på nettet. Noen ganger handler SEO bare om å sørge for at nettstedet ditt er strukturert på en måte som søkemotorene forstår.

SEO er ikke bare om å lage en søkemotorvennlig webside. Det handler om å gjøre nettstedet bedre for de som besøker siden også. Jeg tror disse prinsippene går hånd i hånd. I denne artikkelen går jeg gjennom viktigheten av å ha en SEO-vennlig webside, hvordan søkemotorene fungerer og hva du kan gjøre for å forbedre din egen webside.

Hvorfor trenger nettsiden din SEO?

Hovedtyngden av web-trafikk er drevet av de store kommersielle søkemotorene, Google, Bing og Yahoo!. Selv om sosiale medier og andre typer trafikk kan generere besøkende til nettstedet ditt, er søkemotorer den primære metoden for navigasjon hos de fleste Internett-brukere. Dette gjelder uansett om websiden din tilbyr innhold, tjenester, produkter, informasjon eller noe annet.

Søkemotorer er unike ved at de gir målrettet trafikk – folk som er på jakt etter det du tilbyr. Søkemotorer er veien som gjør dette mulig. Hvis søkemotorene ikke kan finne nettstedet ditt, eller legge til innhold i sine databaser, mister du uendelig mange muligheter for å drive trafikk til nettstedet ditt.

Søkeordene som brukerne skriver inn i søkefeltet har ekstraordinær verdi. Erfaring har vist at søkemotortrafikk kan sikre (eller ødelegge) en bedrifts suksess. Målrettet trafikk til et nettsted kan gi publisitet, inntekt og eksponering som ingen andre kanal for markedsføring kan måle seg med. Å investere i SEO kan ha en eksepsjonell avkastning i forhold til andre typer markedsføring og promotering.

Hvorfor kan ikke søkemotorene finne nettstedet mitt uten SEO?

Søkemotorer er smarte, men de trenger fortsatt hjelp. De store motorene arbeider kontinuerlig med å forbedre sin teknologi for å søke gjennom Internett og gi bedre resultater for brukerne. Det er imidlertid en grense for hvordan søkemotorer kan operere. Med riktig SEO kan du sikre tusenvis av besøkende og økt oppmerksomhet, mens feil eller ingen bruk av SEO kan gjemme vekk din side nederst blant søkeresultatene hvor synligheten er minimal.

I tillegg til å gjøre innholdet tilgjengelig for søkemotorer, hjelper SEO også deg med å øke rangeringer, slik at innholdet blir plassert der søkere lettere vil finne det. Internett blir stadig mer konkurransedyktig, og de selskapene som utfører SEO på en god måte vil ha en klar fordel i antall besøkende og kunder.

Kan jeg håndtere SEO selv?

Jeg lovte i begynnelsen av artikkelen at SEO er noe alle kan lære. Om du skal lære deg alt, så blir det fort kompleks, men de fleste kan lett forstå det grunnleggende. Selv litt kunnskap kan gjøre en stor forskjell. Det finnes en haug av gratisguider tilgjengelig på nettet, og denne artikkelen er en god start. Kombiner dette med litt trening, og du er på god vei til å bli en guru.

Avhengig av tidsbruk, din vilje til å lære, og kompleksiteten av nettstedet ditt, kan du vurdere om du trenger en ekspert for å håndtere ting for deg. Firmaer som praktiserer SEO kan variere, noen har et spesialiserte fokus, mens andre tar en bredere og mer generell tilnærming.

Privacy Policy