Markedsføring på Facebook

Visste du at Facebook er det største sosiale nettverket i verden, med mer enn 1,23 milliarder aktive brukere, hvorav 62% av dem logger inn på daglig basis? Med en så stor brukerbase, er det ikke et alternativ å ikke benytte seg av Facebook når du ønsker å markedsføre et produkt eller tjeneste. Det er stor sannsynlighet for at ditt marked er innom Facebook på daglig basis, spørsmålet er bare hvordan du kan drive målrettet markedsføring mot disse brukerne? Den gode nyheten er at Facebook har en egen annonseringsplattform som gjør det mulig å fokusere og spesifisere hva slags personer eller grupper du leter etter. Du kan målrette etter lokalisering, demografi og interesser.

I denne guiden vil jeg forklare hvordan du kan bruke Facebook til din fordel. Guiden er rettet mot nybegynnere som ønsker en innføring i markedsføring av sin virksomhet på verdens største sosiale nettverk.

Hvem er på Facebook?

Facebook ble opprinnelig startet som et sosialt nettverk for studenter, men nå bruker nesten alle nettverket. Minimumsalderen er 13 år, og høyst sannsynlig bruker alle andre aldersgrupper Facebook. Undersøkelser viser at sosiale nettverk er mest populært i aldersgruppen 18-29 år, men med nye sosiale tjenester som Snapchat og Twitter er det grunn til at snittalderen på de største brukerne av Facebook er i ferd med å øke. Men uansett hvilken aldersgruppe du målretter, vil det være mer enn nok av disse brukerne på Facebook.

Hvordan markedsføre på Facebook?

Facebook har tre markedsføringsverktøy (sider, annonser og grupper) som kan brukes av hvem som helst. Hver av disse alternativene har sitt eget formål, og de kan kombineres for å oppnå en større rekkevidde.

Sider (Pages)

Facebook-sider er lik som en privat profil, men tilrettelagt for bedrifter, organisasjoner og offentlige personer. Brukere kan “Like” en side, noe som betyr at de vil automatisk motta oppdateringer fra denne siden i sin nyhetsstrøm. Mens personlige profiler krever et gjensidig forhold mellom venner, kan sidene bli likt av alle, uten et krav å måtte godta en fan. De har heller ikke en begrensning på antall venner / fans de kan ha (i motsetning til private profiler, som er begrenset til 5000 venner). En side er gratis, og veldig enkel å sette opp, men det kan ta lang tid å bygge opp en fanbase på siden.

Annonser

Facebook tilbyr en fantastisk målrettet annonseringsplattform. Du kan opprette annonser rettet mot bestemte geografiske områder, alder og utdanningsnivå, for å nevne noen parametre. Den eneste ulempen med slike annonser er at de kan fort bli kostbare, litt avhengig av hvilket marked og hvor mange du ønsker å markedsføre mot.

Grupper

Facebook-grupper ligner på et diskusjonsfora, men med ekstra funksjoner som sider og profiler har (som en vegg). Du kan opprette grupper relatert til din bransje eller produkttilbud som en måte å nå ut til potensielle kunder. Også grupper er gratis å opprette og skaper ofte mye engasjement, men det krever samtidig mye oppfølging fra deg som eier av gruppen og kan fort bli tidkrevende.

Oppsummering

Facebook er et særdeles viktig markedsføringsverktøy, og det er veldig fleksibelt. Uansett hvilket selskap du representerer, så har Facebook et vell av alternativer hvor du kan skreddersy dine markedsføringstiltak for å passe til din bedrift og ditt budsjett. Det kan ta litt tid å bli kjent med alle funksjonene, men det er verdt det. Facebook vokser fortsatt i høyt tempo, og for hver dag som går blir det en mer uunnværlig del av markedsføring på sosiale medier.

Det er også viktig å smi mens jernet er varmt. For øyeblikket har selskaper som er flinke på markedsføring via Facebook en klar fordel overfor sine konkurrenter. Når mer tradisjonelle markedsførere beveger seg over på Facebook, vil prisene stige og brukerne bli mer kravstore. Om Facebook fortsatt ikke er en del av markedsføringsplanen din, så bør den være det, og det så fort som overhodet mulig. Sett av litt tid til å lære deg funksjonene, start noen testkampanjer, og se hva som skjer.

Mitt råd: Kom i gang med en gang!

Privacy Policy