Markedsføring på Instagram

Har du lyst til å få dine produkter og merkevarer sett av flere mennesker, og samtidig bygge en sterk følgerskare som er opptatt av varemerket ditt? Da kan Instagram være det rette for deg.

Nå som Instagram har over 300 millioner månedlige brukere (som er mer enn Twitter!), er det flere og flere bedrifter som utforsker muligheten for å samhandle med Instagram-samfunnet og investerer i kunder som trofast følger varemerket ditt.

Men det er ikke bare tallene du bør bry seg om. Det er folkene som bruker Instagram.

Instagrammere er kjøpeglade kunder. 70% av brukerne på Instagram oppgir at de har lett etter et varemerke på plattformen. Hvis du legger ut de riktige Instagram-bildene, vil forbrukerne suge opp markedsføringen uten at de føler at du prøver “å selge noe til dem”.

Om du er ny i Instagram-verdenen – fortvil ikke. Under har vi listet opp noen grunnleggende tips for å markedsføre merkevaren din på Instagram.

Tips 1  – Sett opp en konto på Instagram

Dersom du ønsker en egen konto for bedriften eller merkevaren din, bør du skille den fra din personlige konto. Markedsføringen er mot dine potensielle kunder, så selfier og bilder fra din sommerferie på Costa Rica bør holdes på det personlige plan. De er ikke relevante for kundene dine og vil ikke generere salg!

Før noen følger deg på Instagram, får de opp profilen din. Derfor er det svært viktig å skrive en god bio, med navn på bedriften og en klar beskrivelse av hva merkevaren deres er. Prøv å skrive en lett tekst, gjerne med en litt personlig tone.

På Instagram, har du bare én mulighet til å direkte lede følgerne dine over til ditt nettsted. Under bioen din er det eneste stedet linken er klikkbar – rett under navnet ditt og beskrivelsen på toppen av Instagram-siden. Alltid inkludere link til din nettbutikk her!

Tips 2 – Del profesjonelle bilder med høy kvalitet

Instagram er en sosial markedsplass som dirigerer trafikken videre til salg. Hvordan gjør du det? Du deler bilder som er iøynefallende, unike og fulle av personlighet. Instagram er en bildedelingstjeneste, og du må legge ned mye innsats i disse. Bildene må være kreative og ikke minst oppfattes profesjonelle. Uklare bilder med en rotete bakgrunn vil ikke gi deg økt salg, for å si det mildt. Bildene må være av høy kvalitet, og det finnes mange applikasjoner knyttet opp mot Instagram som kan hjelpe deg med å redigere bildene dine til ypperste klasse. I tillegg finnes det interne funksjoner som kan brukes, da spesielt egne filtre som fremhever bildene på en unik måte.

Tips 3 – Få flere følgere

Tilby kundene dine egne salgskampanjer som bare følgerne dine kan benytte seg av. Ved å legge på tekst på selve bildet, vil dette visualisere dine kampanjer og rabatter, og ved å be følgerne dine om å dele disse bildene vil slike kampanjer spre seg fort, som videre genererer flere følgere ettersom disse også vil ha samme rabatt.

Et annet tips er å legge på emneknagger (hashtags) på bildepostene dine. Dette er nøkkelord som brukerne ofte søker etter for å få opp relevante treff, og er således viktige å inkludere i postene slik at flere finner bildene til ditt varemerke. Men ikke overdriv, undersøkelser viser at interessen faller på bildeposter med flere enn 5 emneknagger. For å få flere treff, kan det lønne seg å søke etter emneknagger som er populære i markedet. Men om du kjører en større kampanje, kan det kanskje være lurt å lage en egen, unik emneknagg som engasjerer kundene og som kjennetegner ditt varemerke?

Husk at Instagram sin sosiale natur jobber mot å øke mer immaterielle aspekter av markedsføringen, for eksempel kjøperens lojalitet opp mot merkevaren. Det sosiale nettverket som danner seg rundt merkevaren din er like viktig som dine produkter, og Instagram er verktøyet for å fremme denne merkeidentiteten. Målet er at kundene kommer til deg, og ikke omvendt.

Privacy Policy