Markedsføring på Snapchat

Til tross for at Snapchat har mer enn 100 millioner daglige aktive brukere som sender over 400 millioner Snaps hver dag, har snapchat ikke nådd det samme nivået som Facebook, Twitter og Instagram ennå. Appen er svært populær blant yngre, mens eldre generasjoner ikke har kastet seg på trenden ennå – nesten 50% av snapchat-brukere faller i aldersgruppen 18-24 år.

Hvis målet er å nå en yngre gruppe, spesielt 18 til 34 åringer, så er snapchat stedet å være. Ikke bare vokser appen raskt, men brukerne er svært engasjerte. 65% av alle snapchat-brukere tar egne Snaps. Utfordringen med markedsføring er å finne ut hvordan du skal bruke programmet på en måte som engasjerer brukere uten å være altfor salgsfremmende. Selv om programmet har eksistert siden 2011, er markedsføring på appen fortsatt veldig nytt siden programmet ikke tok av før 2014 og 2015.

Snapchat er annerledes

Det aller første du innse er at snapchat er ulik alle andre sosiale app’er. Den viktigste funksjonen i snapchat er tidsbegrensningen som er satt på innholdet du deler. Mens tweets og Facebook-innlegg arkiveres og er tilgjengelig når som helst, vil en Snap utløpe. Når du sender en Snap til en venn, slettes den med en gang etter at den er sett.

Med Snapchat Stories kan du kombinere en rekke Snaps sammen for å skape et lengre stykke innhold. Fordelen med Stories er at dine etterfølgere kan se dem så mange ganger de vil i løpet av 24 timer. Men etter at denne perioden er over så er historien borte. Dette åpner døren for alle slags kreative markedsføringskampanjer, som jeg vil snakke mer om straks.

En likhet mellom snapchat og apps som Instagram og Vine er at spontanitet er viktig. Disse programmene brukes til å fange øyeblikket. Dette betyr at du ikke nødvendigvis trenger å ha tenkt ut hva du ønsker å legge ut. Det handler mer om å få ut det som skjer akkurat der og da.

Snapchat er gøy

Både personer og bedrifter har en tendens til å bare presentere de beste bildene av seg selv på Facebook, Instagram og andre sosiale medier. Snapchat er skapt for å bryte den trenden. For markedsførere betyr dette å gjøre din merkevare mer personlig. Brukere ønsker ikke å se Snaps av profesjonelle produktbilder. Brukerne ønsker å bli underholdt av det unike innholdet du deler. Vær ekte, unik og morsom.

Snapchat markedsføringsideer

La oss snakke om hvordan du kan bruke programmet som en del av din sosiale medier markedsføringsstrategi.

Tilby rabatter & kuponger

Den mest åpenbare markedsføringsidéen for snapchat er å gi dine følgere eksklusive tilbud. Siden Stories utløper etter 24 timer, gir det deg en perfekt mulighet til å ha flashsalg eller sende ut kupongkoder.

Bygg forventninger

Snapchat er basert på korte klipp. Lage en serie av Snaps eller Stories for å bygge opp en forventning om en hendelse eller lansering som kan bidra til å spre ordet og forhåpentligvis få eventet til å gå viralt. En kreativ måte du kan bruke denne teknikken på er å sende ut en 10 sekunders snap til enkelte utvalgte personer. Det er lurt å målrette disse til personer med stor påvirkning.

Giveaways

Snapchat er et flott verktøy å bruke for giveaways fordi du kan kommunisere direkte med publikum. Be folk følge bedriften mot at de får tilsendt en rabattkode eller en overraskelse, da får du automatisk en interaksjon med nye følgere ved å svare dem personlig. Tenk alltid på nye og kreative måter du kan bruke giveaways for å engasjere publikum, og bruk erfaringene til å videreutvikle kampanjer som lykkes.

Privacy Policy