Twitter

Er Twitter en del av din markedsføring på sosiale medier? Har du kanskje aldri hørt om Twitter, eller hvertfall tenkt at det ikke er nødvendig for din bedrift? Gi meg fem minutter på å presentere hva Twitter har å by på, og så kan du ta en ny vurdering om dette er noe bedriften bør ta i bruk.

Om Twitter

Twitter er et sosialt kommunikasjonsverktøy som lar deg sende ut meldinger (tweets) på opptil 140 tegn som kan leses av personvern som abonnerer på deg (tilhengere).

Dine tweets kan inneholde en lenke til innhold på et nettsted(bloggpost, internettside, PDF-dokument, etc.) eller et fotografi eller video. Hvis det er sant at et bilde er verdt tusen ord, så vil et bilde sammen med en tweet utgjøre langt mer enn begrensningen på 140 tegn.

Folk følger (abonnerer) på Twitter-kontoen din, og du kan følge andre mennesker. Dette gjør at du kan lese, svare på og enkelt dele deres tweets med dine følgere (retweet).

Hvorfor Twitter er unik

I sosiale medier verdenen faller Twitter inn i kategorien av mikrobloggingsverktøy på grunn av de korte meldingene den distribuerer. Andre mikrobloggingsverktøy inkluderer Tumblr, Friendfeed og Plurk.

Twitter deler noen av de samme egenskaper med de mest vanlige sosiale mediene (Facebook, Pinterest, Linkedin, Google+ og YouTube). Men det er forskjellene som virkelig definerer Twitter.

 • Facebook: En tweet er som en kort statusoppdatering på Facebook. Men på Twitter kommer hver tweet alltid etter hverandre, og ikke sortert etter popularitet som på Facebook.
 • Pinterest: Twitter tillater deg å dele bilder og gi kommentarer i tweeten. Men med Twitter er det mye enklere å ha en samtale rundt et felles bilde enn med kommentarfunksjonen på Pinterest.
 • Linkedin: En tweet er som en kort statusoppdatering på Linkedin. Mens Linkedin er basert på tillitsrelasjoner, så kan du på Twitter følge hvem som helst, inkludert fremmede. Dette er nyttig når du målretter deg mot potensielle kunder.
 • Google+: En tweet er som en kort Google+ statusoppdatering. På Twitter kan du også organisere folk i lister som organiserer samtaler slik som Google+ grupper.
 • YouTube: En tweet kan inneholde en link til en video. Men Twitter tillater deg ikke å lage en kanal eller organisere videoene i en gruppe for enkel visning og kommentarer.

Nå la oss nå se på 3 enkle steg for hvordan du kan bruke Twitter for din bedrift.

Steg # 1: Presenter din varemerke

Din Twitter-konto og profil er grunnlaget for din suksess på Twitter. Det er din sjanse til å presentere din bedrift ut til Twitter samfunnet. Det er viktig at din tilstedeværelse samsvarer med de andre sosiale mediene du bruker. Dette hjelper folk å identifisere virksomheten og bygger tillit. Velg et kontonavn og bilder i samsvar med din merkevare. Velger brukernavn og bilder som matcher navn og logo på bedriften. Du kan ha to forskjellige bilder som representerer din konto, ergo kan du både ha bilde av logoen og et bakgrunnsbilde av bedriftslokalet, personene som jobber der eller et bilde av deg selv.

Steg # 2: Begynn å følge folk

Når du følger en annen Twitter-bruker, abonnerer du på å lese hva de deler. Så vær selektiv hvem du følger, spesielt i starten. For å følge en person, må du finne brukerprofilen deres og trykk på følg (follow). Din Twitter erfaring er definert av hvem du følger, ikke av hvem som følger deg. Som en fingerregel bør du begynne å følge folk i disse kategoriene:

 • Kundene dine
 • Forretningspartnere, leverandører, entreprenører og leverandører
 • Dine konkurrenter
 • Handelsorganisasjoner eller profesjonelle organisasjoner i din bransje
 • Bedrifter drevet av folk du kjenner (ditt profesjonelle nettverk)

Twitter kan hjelpe deg å finne folk du kjenner ved å skanne din e-post adressebok. Etter hvert vil du merke at folk begynner å følge deg. Ikke bekymre deg hvis du ikke kjenner disse menneskene. Holde fokus på hvem du følger.

Step # 3: Snakk med folk

Å prate med folk på Twitter er forskjellig fra alle andre sosiale medier. Det er en fartsfylt konversasjon med ideer og setningsfragmenter. Det er hektisk, men det er også morsomt. Gi deg selv litt tid ved å lytte til andre og hopp i det når du føler deg komfortabel.

Det er fem forskjellige Twitter-meldinger du kan benytte deg av:

 1. Tweet: En melding du sender ut til alle som følger deg. Dette er hjertet av Twitter-kommunikasjonen.
 2. @reply (svar): En melding du sender ut som et svar på en melding du har mottatt. Svaret er en offentlig melding som nevner Twitter-brukernavnet til personen. Den dukker opp i twitterstrømmen hos alle som følger dere begge.
 3. Mention: en melding du sender ut som nevner et annet Twitter-brukernavn.
 4. Direkte melding (DM): en melding du sender privat til en annen Twitter-bruker. Du kan bare sende en DM til noen som følger deg.

Retweet (RT): en melding opprettet og sendt av noen andre som du deler med de som følger deg.

Privacy Policy