Markedsføring på Pinterest

Selv om Facebook har langt flere brukere enn Pinterest, så utgjør 150 millioner månedlige aktive brukere på Pinterest så mye at dette er noe bedriften din ikke bør ignorere. Dette innebærer faktisk at Pinterest har økt sin månedlige aktive brukerbasen med 50% siden 2015, noe som videre betyr at programmet har et enormt potensial som en markedsføringsplattform.

Sett opp en bedriftsprofil

Jeg forutsetter at du vet en god del om Pinterest fra din egen personlige konto. Men det er noen vesentlige forskjeller når det gjelder å bruke Pinterest for din bedrift. Les først gjennom forretningsvilkårene som ble oppdatert nylig (1. november 2016) for å forstå ditt ansvar som en merkevare.

Du vil fort se små forskjeller når du oppretter din bedriftskonto, som for eksempel tilgang til deres nettanalyseverktøy (Pinterest Analytics), promoterte Pins i Pinterest Ad Manager og det nye promoterte videoalternativet. Pinterest har også nettopp annonsert at de snart ruller ut nye funksjoner for bedriftssiden, inkludert en elegant ny profilside.

Sett profilen din opp for suksess

Når du har opprettet en bedriftskonto, er neste skritt å bekrefte din nettside slik at virksomhetens logo blir lagt til en pin som kommer fra ditt nettsted (Pinterest anbefaler logoer som er 165 x 165 piksler). Ta deg tid til å fylle ut profilen din og gi de besøkende en god følelse av merkevaren og personligheten til bedriften din.

Lag dine tavler

Nå begynner moroa! Gi tavlene dine et navn som gjør det klart hva de handler om. Tenk på søkeord som kan hjelpe brukerne med å finne innhold (det samme gjelder for beskrivelsene). Ikke glem å legge til et flott coverbilde til tavlene!

Du må også huske på at brukerne har muligheten til å følge bare noen få utvalgte tavler, og de vil forvente en jevn strøm av pins til disse. Ideelt sett bør du legge til innhold på tavlene hver dag.

Utforsk mer avanserte alternativer

Nå som du har lært deg det mest grunnleggende, her er noen raske tips for å gjøre deg til en enda bedre bruker av Pinterest:

  • Variasjon: Dersom du kun lager pins fra ditt eget nettsted kan dette få dine følgere til å bli lei. Legg gjerne til pins fra andre sider for å få større variasjon på tavlene dine.
  • Bruk tid på beskrivelsene: Hver eneste pin bør ha en beskrivelse som forteller mer om din pin. Det er også lurt å legge direkte koblingene i dine beskrivelser. Bare pass på at du ikke over-promotere deg selv og presser et salg for hardt.
  • Legg til Pinterest-widgeten til nettstedet ditt: Å legge til Lagre-knappen på nettstedet ditt gjør det enkelt for besøkende å dele innholdet ditt til Pinterest.
  • Plassér relevante tavler på toppen: Du bør alltid plassere de mest engasjerende tavlene på toppen av siden, og heller jobbe for å skape mer engasjement på de andre tavlene som ikke bidrar til mye aktivitet.
  • Få bedre synlighet med promoterte pins: Ved å promotere enkelte pins vil du få langt bedre synlighet for kunder som er interesserte i ditt varemerke. Husk at man sjelden lykkes med sin første kampanje. Lær av egne feil og endre annonsene fortløpende for å få et bedre resultat.
  • Planlegg nye pins: Bruk verktøyet for å planlegge nye pins – du kan publisere nye pins på et gitt tidspunkt, dette gjør det langt enklere å holde tavlene dine oppdaterte og vise kundene dine nye produkter kontinuerlig.
Privacy Policy